Mercedes-Benz S Class

Mercedes-Benz S-klasa pripada najvišem razredu velikoserijskih automobila, S ovim modelom, Mercedes nastoji kupcima ponuditi komfor na najvišem nivou, a kako bi u tome uspeo, uložene su velike količine novaca, vremena i znanja u razvoj tog modela. Trenutno je S-klasa tehnološki najnapredniji automobil na svetu.

Specifičnost koja posebno ističe S klasu, je sigurnosni sistem koji predviđa neizbežni sudar (Pre-safe) te automobil dovodi u stanje najmanjeg rizika za povredu putnika. Takođe, tu je i napredni sustav infracrvenog radara koji u noćnoj vožnji povećava vidljivost prikazivanjem digitalne slike i time ukazuje na skrivene opasnosti na cesti.

S klasa ima takozvani Magic Body Control, koji je izmišljen od strane Mercedesa i po prvi puta ugrađen u automobile. Uloga Magic Body Controla je da osigura maksimalnu udobnost, ne uzimajući u obzir da li se vozite po ravnom ili krivudavom putu. Sistem se sastoji od stereo kamere koja analizira put ispred automobila, a zatim dobijene podatke šalje kontrolnoj jedinici koja na osnovu njih automatski podešava rad amortizera. Osim toga, MBC po potrebi može povisiti karoseriju do 40mm, a Mercedes tvrdi da stabilizuje automobil i prilikom naleta jakih vetrova jer ga automatski održava u svojoj traci. Sve promene koje vrši Magic Body Control se, kako kažu u Mercedesu, dešavaju u par sekundi i putnici uopšte ne primjećuju njegov rad.

Broj sedišta: 3 Broj mesta za prtljag: 4
WiFi: Da Punjač za telefon: Da
Godište vozila: 2016 Čekanje po satu: 9€